Haraszti Mihály netes tudásközpontja

Itt (majdnem) mindent megta-lálsz, amit a franchise-ról tudni érdemes

Képzések

 

Könnyebben tanulsz, ha azonnal kérdezni is tudsz?

Csökkenő érdeklődés

1991.-ben tartottam az első franchise szemináriumot. Akkoriban alig akadt valaki, aki tudta volna, mi fán is terem ez a kiejthetetlen nevű valami.

Óriási volt az érdeklődés. Háromhavonta hirdettünk meg egy-egy újabb szemináriumot, és két héten belül betelt a maximum 20 fős létszám, és ez így ment éveken át.

A kétezres években érezhetően csökkent az érdeklődés, amit én arra vezettem vissza, hogy a vállalkozók azt hitték, elég egy egy-két napos szemináriumot végigülniük, és lehet nekiugrani, és majd dől a pénz.

Hát nem dőlt, a veszteségek azonban egyre nőttek. A vállalkozók persze nem magukban keresték a hibát, hanem gyorsan elterjedt az a közvélekedés, hogy a magyar környezet (még) nem alkalmas a franchise befogadására.

A jóslat önbeteljesítővé vált

A vállalkozói környezet romlásával ez a jóslat jelentős részben önbeteljesítővé is vált. A franchise egy mélyen etikus konstrukció, ami nem tűri a kettős, sőt, néha hármas könyvelést, és a lassan elvárt normává vált lenyúlást, a szerződések semmibe vételét. A franchise a KÖZÖS sikerre való törekvésre épül, nem a másik kijátszására, becsapására. A korrupció korábban elképzelhetetlen mértékű elterjedése, a valódi jogérvényesítés hiánya még akkor is kihúzta volna a szőnyeget e csodás vállalkozási forma alól, ha a bankok finanszírozási kedve nem szállt volna a nulla közelébe.

 

Tanítási szünet!

Az érdeklődés drasztikus csökkenése arra kényszerített, hogy szüneteltessem az oktatási tevékenységem. Az elméleti oktatások helyett áttettem a hangsúlyt a gyakorlati megvalósítást előtérbe helyező műhelygyakorlatokra, tréningekre, amikre azért még mindig volt jelentkező.

Az utóbbi hónapokban azonban újabb keserű tapasztalatokat voltam kénytelen elszenvedni. Néhányan, akik a rövidebb utat kívánták választani, és kihagytak kihagyhatatlan lépéseket, melyek komolyabb időt, pénzt, és energiát igényeltek volna, a kudarcért megpróbálták a tréningeken hallottakat felelőssé tenni. Emiatt úgy döntöttem, hogy a rákos megbetegedésem miatt amúgy is csökkent munkaképességem által lehetővé tett időt inkább másra, a termékfejlesztésre, és az egyéni konzultációkra, tanácsadásra fordítom.

A céges oktatások

Ebben a helyzetben kapóra jött az a trend, hogy a cégek, melyek franchise rendszerű hálózat kiépítését tervezik, a magasabb költségek ellenére előnyben részesítik, ha kizárólag az ő munkatársainak tartok előadásokat és tréningeket, ahol kizárólag az ő szakmájuk adottságaira szabott franchise témákat tárgyalunk, és melyből ők azonnal a gyakorlatban is profitálnak.

Azt persze én is elismerem, hogy egy vendéglátóipari vállalkozás vajmi keveset profitál, mondjuk, egy kereskedelmi hálózat tapasztalataiból, érdemesebb tehát legalább az iparági tiszta profilt megőrizni, így aztán manapság kizárólag céges tréningeket tartok. Ha Téged is egy ilyen érdekel, kérlek, keress meg.

vissza a főoldalra