Haraszti Mihály netes tudásközpontja

Itt (majdnem) mindent megta-lálsz, amit a franchise-ról tudni érdemes

Termékek

 

Ha ura akarsz lenni a folyamatoknak, tudnod kell mit, miért, és hogyan kell tenned.

Itt megtudhatod.

Mi a legfontosabb?

A legtöbb ember, aki vállalkozásra adja a fejét, már rendelkezik több-kevesebb tudással az üzleti élet területén is. Vannak dolgok, amiket már gyerekfejjel megtanulunk az iskolában, de a piacgazdaság elmúlt huszonakárhány éve a legfontosabb területen, a szemléletben még nem hozott érdemi változást.

A gyerekeket még nem arra tanítják, hogy ők felelősek a sorsuk alakulásáért. Hogyan is taníthatnák, hiszen a tanárok sem ebben nőttek fel?

A gyerekeket nem készítik fel a valós életre, így nem tanítják meg a piacgazdaság alapfogalmait, törvényszerűségeit sem. Hogyan is tehetnék, amikor jószerivel ők sem tudják?

Vannak dolgok, amiket nem elég félig-meddig tudni, mert óriási a felelősség. A franchise ilyen.

Nem vagy egyedül

Ha valaki hályogkovács módjára fog vállalkozásba, és elbukik, az ő baja. Ez sem igaz persze, hiszen ott a családja, akik iránt felelősséggel tartozik, és gyermekei nem biztos, hogy megértik, hogy nekik azért nem lehet részük sok mindenben, mert apuka elbukta a család megtakarításait.

A franchise esetén a felelősség nagyságrendekkel nagyobb. Amikor valaki a franchise hálózatához való csatlakozásra csábít valakit, akkor kimondatlanul is ígéretet tesz. Ne próbálkozz az iparágban szokásos, már régesrég hatástalan módszerekkel, nekem van egy kipróbált, bizonyított sikerreceptem, ha ezt átveszed, biztos egzisztenciád lesz! - szól az ígéret.

Ha tucatszám csatlakoznak a lánchoz, az tucatszám növeli a felelősséget is. Akkor már nem csak a saját pénzed tapsolod el, hanem azokét is, akik bíztak benned.

Mitől biztonságos a franchise?

A vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szakemberek körében közhelynek számít, hogy még azokat a vállalkozásokat is a franchise szemlélete és módszertana szerint érdemes felépíteni, melyek soha nem is tervezik e vállalkozási forma alkalmazását. Őszinte örömömre Michael Gerber, a "V mítosz" című, méltán népszerű könyvében ezt meg is írta. Vajon miért igaz ez?

Egy független vállalkozás esetén szabad döntés kérdése, hogy a tulajdonos kidolgozza-e a cég stratégiáját. Ő dönti el, hogy tudatosan halad-e céljai felé vagy pedig céltalanul bolyong, kiszolgáltatva a piac szeszélyeinek.

Az üzleti modell funkciója, hogy a gyakorlatban valósítsa meg a vállalkozás stratégiáját. Ő dönti el, hogy átveszi e az iparágban szokásos, de részben már garantáltan hatástalan módszereket, szolgaian másol, vagy a versenyelőny megszerzésére törekedve egyéni működési és üzleti modellt dolgoz-e ki.

Hogyan lehet azonban megvalósítani azt, ami nincs?

A franchise esetén ez nem szabadon válaszható opció, hanem kötelezettség, elkerülhetetlen kényszer. A franchise üzlet tárgya jogilag egy működési és üzleti modell bérlete a hozzá tartozó márkanévvel együtt. Hogyan lehet azonban bérbeadni azt, ami nincs?

Meg tudod csinálni azt, amiről nem tudsz?

Sokaknak már a stratégia kidolgozása és a működési és üzleti modell megalkotása is megoldhatatlan feladat (ezekkel a Cégépítés mesterfokon nevű tudásközpontom foglalkozik, ha érdekel, kérlek, keresd fel!)

Egy franchise hálózat alapját képező rendszer kidolgozása, a szükséges kézikönyvek elkészítése, a hálózatépítés és fejlesztés, valamint működtetés technológiája már a legtöbb vállalkozónak valóban meghaladja az erejét.

Itt hamarosan a teljes spektrumot megtalálod

Évek óta átfogó rendszerekben gondolkodom, és a termékkínálatom is ennek megfelelően alakítottam ki. Éveken át tartottam szemináriumokat, műhelygyakorlatokat, tréningeket, több, átfogó, ún. dobozos tréninget készítettem infótermékként, melyek egy vállakozás alapkérdéseivel, illetve a franchise elméletével foglalkoztak.

Ma már ez nem elég.

Ma már mindenki azonnali megoldásokat keres, és nem hajlandó időt, pénzt, energiát az elméleti tudás megszerzésére áldozni, és tetszik-nem tetszik, ehhez nekem is igazodnom kell. Így aztán úgy alakítom át kínálatomat, hogy a korábbi élő oktatás helyett az egyes előadásokból készítek videókat, és nem csak komplett, az adott téma minden aspektusát feldolgozó anyagokat készítek, hanem az egyes előadásokat egyenként is elérhetővé teszem. Az így készült felvételek megvásárlásának óriási előnye, hogy akkor hallgatod meg, amikor, és ahányszor csak akarod, és azt, amelyikre éppen szükséged van. Ha figyelembe vesszük, hogy nemzetközi felmérések eredményei szerint már néhány nap elteltével is egy élő oktatás anyagának - még a jegyzetek igénybe vétele esetén is - mindössze 40%-át tudja valaki felidézni, és kb. 10% valósul meg ténylegesen, a tetszőleges ismétlési lehetőség óriási előny, arról nem is beszélve, hogy míg az élő oktatás keretei között érdemi munkatársaidat is komoly költségek árán tudod csak kiképeztetni, a felvett előadások megvétele esetén ez a költség teljesen kiesik, hiszen semmi akadálya az előadások cégen belüli megosztásának.

Ennek a módszernek az óriási előnye még, hogy nem csak az elméleti tudást tudom így megosztani, hanem a gyakorlat, a megvalósítás témáit is. Ezzel komoly segítséget tudok nyújtani azoknak, akik a megvalósítás folyamán megakadnak, és akiket "akkor és most" kizárólag az adott téma megoldása érdekli.

Az alábbiakban látod, mely előadások érhetők már el. A címre kattintva megtalálod az előadás részletes leírását, és megrendelésének feltételeit. Természetesen a hírlevélküldő rendszeren keresztül - ha regisztrált partnerem vagy - ingyen is kapsz anyagokat, illetve a fizetős termékekre kedvezőbb árú ajánlatokat.

Légy kérlek türelmes

Az új struktúra kialakítása persze hosszabb időt vesz igénybe. Arra kérlek tehát, légy türelmes, és időről- időre látogass ide vissza, hogy megismerkedhess az újonnan elérhető termékekkel.

Remélem, hogy előadásaim, anyagaim a Cégépítés mesterfokon nevű honlapomon található anyagokkal együtt képesek lesznek érdemben hozzájárulni vállalkozásod sikeresebbé tételéhez.

vissza a főoldalra

A már ma elérhető termékek

A növekedés csapdái 

Ez az előadás ugyan minden vállalkozás számára kritikus jelentőségű (ezért szerepel a Cégépítés mesterfokon kínálatában is), de a franchise modellt alkalmazó cégek számára létfontos, hiszen a franchise lényege a terjeszkedés, az újabb és újabb..

Bővebben ->>>

Amire a franchise-ra készülő cégek nem gondolnak.. 

Sokan fognak óriási lelkesedéssel egy franchise rendszer kidolgozásába, és a hálózat felépítésébe. Már szépen előrehaladtak a hálózatfejlesztésben, vannak egységek is a láncban, amikor váratlanul gondok és nem várt problémák jelentkeznek.

Bővebben ->>>